di 23 april 2024

Man hangt regenboogvlag voor gezicht tot homohaat weer lekker onzichtbaar wordt

BINNENPARKING – De brutale moord op een openlijk homoseksuele man uit Beveren zal wellicht nog lang nazinderen. De diepe haat die de vermoedelijke daders tegen de wildvreemde omwille van zijn seksuele geaardheid koesterden maakt het probleem plots weer erg voelbaar. Daar heeft Mikel (28) uit Vilvoorde echter iets op gevonden. Hij bedekt zijn blik vanaf nu met een hip en progressief regenboogpatroon tot hij letterlijk geen homofobie meer kan zien.

“Ik wist dat dit zou helpen”, zegt Mikel. “Als goede Vlaming heb ik altijd geleerd dat als je het probleem maar genoeg wegstopt, het vanzelf weggaat. En ik heb echt van alles geprobeerd om maar niet met de nijpende realisatie te moeten worstelen dat wij onze kinderen door het internet laten opvoeden en totaal geen verantwoordelijkheid nemen voor de echte maatschappelijke vraagstukken van onze tijd. Maar toen zag ik dat de regering een leuke LGBTQ-vlag had opgehangen en dan weet je dat alles weer snel naar het normale kan. Dus nu heb ik er een blinddoek uitgeknipt en loop ik zorgeloos verder rond. Voor een beetje gemoedsrust heeft een mens wel wat selectieve blindheid over.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Vaak wordt dit soort dingen (als de regenboogvlag; alle kleuren van de regenboog) enz. als eenheid en synthese gezien, maar het blijft in de sfeer van dualisme. Het is politiek. Dat is waar sommige mensen zich aan hinderen. Het grappigste in die context was nog wel het verhaal van een man die in Saoedi-Arabië de vlag had uitgehangen en daarvoor werd gearresteerd. Hij wist niet wat de vlag betekende, hij had hem ergens gekocht omdat hij hem gewoon mooi vond.
    Niet-zijn is de hoogste vorm van zijn in het boeddhisme. Niet weten is de hoogste vorm van weten.

Een reactie achterlaten