za 15 juni 2024

Sympathieke man geeft collega’s tips om er een fijne Vrouwendag van te maken

BINNENPARKING – In ons land wordt vandaag Vrouwendag gevierd, een dag om stil te staan bij de hardnekkige ongelijkheid tussen de genders en de grip die het systeem nog steeds op de vrouw heeft. Om die gelegenheid kracht bij te zetten geeft Rob, een progressieve dertiger die bij een blits marketingbedrijf werkt, zijn vrouwelijke collega’s vandaag spontaan en totaal ongevraagd een hoop leuke tips om er zeker iets leuks van te maken.

“Ik vind het heel belangrijk om aandacht te besteden aan de empowerment van vrouwen”, zegt Rob. “We moeten ze daarom vooral aanmoedigen om hun eigen keuzes te maken en zich niet langer te laten betuttelen door het patriarchaat. Daarom heb ik alvast wat motivational quotes afgedrukt die elke power babe vandaag lekker op haar bureau kan zetten. Voor Borislava van het onthaal heb ik een foto van de Albanese Moeder Teresa versierd met glitters, want ze zei mij eens dat ze uit Bulgarije komt en da’s daar in de buurt. Dat zal ze tof vinden.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

 1. Het interview met Meghan Markle door Oprah Winfrey toonde helder aan hoe racistisch het Britse koningshuis is. Het was huilen. We zwolgen allemaal mee hoe het dikke vrouwenlijf van Oprah hierin mee gedijde.
  Er worden in het paleis natuurlijk ook wel eens flauwe grappen gemaakt, om een beetje bij het gewone volk te horen. De moeder van prins Harry voelde zich ook gediscrimineerd hoewel ze blond haar en blauwe ogen had. Maar zo werd het gevoelsleven van de prins al van jonge leeftijd in het geheim bepaald door het trauma van haar die een affaire begon met een roetmop. Met wat geld, een beetje bruin maar ook weer niet te. Ze voelde zich niet thuis in het koningshuis.
  Harry zocht en vond een bewijs. Meghan, ook een beetje bruin, met een ‘gemengde, zwart-witte achtergrond’. Maar de negerin is lucratiever en vatbaarder voor exploitatie. Heen en weer.
  Een Amerikaanse actrice (waar ik nooit eerder van had gehoord) in de VS heeft bij voorbaat meer eigenliefde en zelfmedelijden dan de koningin van Engeland en het hele Britse koningshuis bij elkaar. Immers ze was getraind in de soap.

 2. Politieke manipulatie bestaat al op gezinsniveau. Bijvoorbeeld, ik hoorde van een geval waar iemand een meisje van 8 vroeg of ze wilde neuken.
  Ik sprak pas (informeel) iemand die psychiater was en hij was het met me eens dat het waarschijnlijk als reprimande bedoeld was. Kinderen gedragen zich naar de mening van sommigen soms al een beetje sexy of tenminste brutaal. Dat kind vertelt het verhaal dan thuis als slachtoffer, dat is gezinspolitiek, en zelfs de politie komt er dan bij.
  Ook worden soms dingen die informeel zijn een beetje door geroddeld door de moeder zoals gebeurde met een zoon, student die intellectueel nieuwsgierig was en soms grappige of bizarre anekdotes wist te vertellen. De moeder kreeg dan bijval van de buren en zo ontstaat nepnieuws. Het nieuws blijft hetzelfde, maar de emotionele geaardheid verdraait de intentie, en zo zit veel politiek in elkaar. Alleen al de sensatie in de stem van de nieuwslezer maakt het nieuws nep. Het is een ziekte.

  Zo is het misschien ook (aan het Britse hof) met de opmerkingen van ‘hoe zal Archie eruitzien?’. De belangensfeer van de kraamverpleegster. Het lijkt op de goedbedoelde vraag ‘waar kom je vandaan’ waar buitenlanders zich zo aan kunnen hinderen. Soms wordt die vraag wel gesteld in de vorm van de sociale controle die ook een afwijking is. Maar evenzo is het ‘zich gediscrimineerd voelen’ vaak eigenliefde of zelfmedelijden.
  Als vandalen de zaak naar de kloten halen en bergen vuil achterlaten met hun gettoblaster, dan zeggen de aardige vrouwen ‘wat leuk’.
  Het is als wanneer je een koffie op straat koopt en je moet in plaats van 2 plots 5 euro betalen, en je doet uit beleefdheid alsof je het niet door hebt. Veel van de Britse humor zat zo in elkaar tot het land werd gedomineerd door Amerikanen.
  Het draait dus om (astrale) begoocheling, en die te overkomen is de grootste dienst aan de mensheid genoemd.
  Omdat een ezel altijd de verkeerde kant gaat als je hem stimuleert: aan de ene kant worden problemen gebagatelliseerd die des te grotere problemen aan de andere kant veroorzaken als ze echt zijn. Het kan 2 kanten werken. Ook werkt een ‘neutraliserende’ ID-kaart niet.
  Glamour of astrale begoocheling lijkt een dubbelzinnig iets maar kan (als satire) ook integer zijn, echter van alle landen is zij het sterkst ontwikkeld in de VS, waar de mensen bang zijn aangelegd en zich (met intense emotie) over de angst heen zetten.

  • Nog een verhaal (waar het draait om oordelen) van een meisje van acht dat vertelde van een pedofiel die ze gezien had, het kind was op school een voortrekker, ze was ergens anders thuis aan het spelen met vriendinnetjes. Ik was daar toevallig en ik begreep dat het om iemand van de groendienst ging maar dat het onwaarschijnlijk was dat het een pedofiel was. Ik verwonderde me een beetje dat die kinderen zo goed weten wat een ‘pedofiel’ is. Maar de moeder begon zich te verlustigen hoe hem dood te martelen. Ik zei vat het niet te zwaar op.
   Toen was ik het ogenschijnlijk. Ze had net Osama Bin Laden gelezen. Later vroeg ik hoe het ging met die mensen, het kind was nu wat ouder maar nog minderjarig maar ‘deed het met oudere mannen’. Zo hoorde ik.
   Hieraan toegevoegd verwonderde ik me ook over de juichstemming van sommige mensen toen pedofilie werd vermoed bij de kerk of bij Jehova’s getuigen. Ik zei ik word er absoluut niet blij van. Maar ze zien het als geweldig dat soort clubs of sekten een trap na te geven. Denk aan de moeder. Het draait om moraliseren. Het staat op hetzelfde astrale vlak, en het is vaak de oorzaak van het probleem.

Een reactie achterlaten