ma 27 mei 2024

Gent vraagt jongeren om binnen krijtcirkels te blijven: “Anders gaan we jullie nog als kleuters behandelen”

BINNENPARKING – In Gent verschijnen er speciale krijtcirkels op het bekende Sint-Pietersplein en dat heeft alles met de jongeren te maken die er de afgelopen dagen in grote getale verzamelden. De jongeren mogen er nog steeds postvatten, conform de coronaregels, maar moeten voortaan de cirkels gebruiken om netjes in toegestane bubbels te blijven. Het stadsbestuur gaat over tot die stap, omdat het te allen koste wil vermijden de jeugd als “een bende kleuters” te moeten behandelen.

“We gaan dit goed afspreken”, waarschuwt de stad. “Jullie mogen in kleine groepjes komen zitten en rustig praten, maar iedereen blijft binnen zijn cirkel. Als je even aan iemand binnen een andere kring iets wil vragen, steek je je hand op en dan kan een begeleider kijken of dat kan. Je mag een drankje meebrengen of een snoepje, maar niet delen en verder geen gekonkelfoes of geravot. En luide muziek laat je thuis. Het is hier geen speeltuin. Kijk, we moeten dit gewoon even als volwassenen oplossen, want anders gaan jullie je nog betutteld voelen en dat wil natuurlijk niemand. Bedankt!”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten