di 16 april 2024

Feestende jongeren nemen verantwoordelijkheid en laten afval liggen: “Er stond te veel volk aan de vuilbak”

STAD – De kritiek op de honderden fuivende jongeren die het afgelopen weekend onder andere in het Droogdokkenpark en aan de kaaien samenschoolden en er een gezellige boel van maakten is niet mals. Onterecht, zeggen ze zelf. Het massale zwerfvuil dat ze lieten liggen bewijst namelijk dat ze de afstandsregels respecteerden door niet allemaal tegelijk hun vuilnis weg te gooien waar het thuishoort.

“Ik was rustig aan het chillen met mijn vrienden”, legt Delfien (20) uit. “En ja, er werden wat pintjes gedronken en zo, en we gingen dat echt allemaal wel opruimen, maar opeens stond er marginaal veel volk rond ons. Dan hebben we onze verantwoordelijkheid maar genomen door alles te laten liggen en recht naar huis te gaan.”

Ook Kilian (18) vindt dat de aanhoudende commentaar op jongeren moet stoppen. “Er zijn altijd probleemgevallen die per se uit hun bubbel moeten komen om hun rommel op te ruimen en in de daarvoor voorziene containers te gooien, maar ik weet beter. Of erger, mensen die het afval van een ander gaan oprapen. Da’s gewoon roekeloos gedrag en zo blijft die corona duren, he.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Er zijn landen waar je voor het laten vallen van een papiertje op straat een gevangenisstraf of duizenden euro’s boete krijgt. Ik ben tot het inzicht gekomen dat het achteloos – plastic – afval achterlaten erger minachting voor mensenlevens is dan moord.
    In Rusland hadden ze de strafkampen in Siberië. Humanisme.
    Lijfstraffen is oké.

Een reactie achterlaten