vr 23 februari 2024

Staatsveiligheid zet geheime documenten voortaan op Smartschool

POLITIEK – In tijden van verregaande digitale spionage is het belangrijker dan ooit om gevoelige informatie uit de klauwen van ongure elementen te houden. Dat beseft ook de federale inlichtingendienst. Terwijl het de eigen servers een stuk grondiger laat beveiligen, moeten de meest waardevolle documenten dan ook ergens veilig worden gestockeerd. Daarvoor zal de overheid minstens een week lang Smartschool gebruiken, met optie op verlenging.

“We hebben hier lang over nagedacht en tussen alle opties springt het online leerplatform er meteen uit”, klinkt het in Brussel. “We hebben al lang genoeg zitten kloten met beveiliging hier en paswoorden daar, maar eigenlijk is al wat je nodig hebt een krakkemikkige kutsite die meteen vastloopt zodra er – totaal aangekondigd – een paar duizend uitgebluste leerkrachten tegelijk op willen inloggen. We steken die staatsgeheimen gewoon ergens in een obscure vakgroepmap waar niemand naar kraait en laat die Russen en Chinezen maar zoeken. Bonne chance.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

 1. De tekenen waren daar al toen in 2019 Staatsveiligheid een brochure uitgaf waarin zij waarschuwde voor digitale spionage in het buitenland, daar wordt Nederland mee bedoeld dat bovenaan de wereldranglijst staat. Het draait kennelijk om overlopers. Ook bij de Dienst voor de Veiligheid van de Staat/Sûreté de l’État (VSSE) is bekend dat Nederlandse vaccin- en corona-ontkenners, extremisten, witte supremacisten, samenzweringstheoristen enz., kortweg de illuminati, actief zijn in België. Zie de acties om het Nederlands hier in te voeren. Volgens insiders zou ‘experten’ dus weer ‘experts’ moeten worden, en ‘zo’n’ (= zo één) gereserveerd voor de enkelvoudsvorm, meervoud is ‘zulke’.
  In datzelfde jaar kwam van de Nederlandse journalist Huib Modderkolk over de schaduwkanten van het internet zijn boek uit: Het is oorlog, maar niemand die het ziet.
  De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), Nederland.
  Modderkolk: “De AIVD-hackers behoren tot de wereldtop.
  “Wij doen net zo hard mee aan de wapenwedloop”, en “er zijn geen regels, hackers hebben vrij spel.”
  Doe vooral uw mondkapje op.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: