ma 27 mei 2024

Logopedisten verbaasd: West-Vlaamse kinderen verstaanbaarder nu ze bijna niemand meer horen

BINNENPARKING – Logopedisten staan voor een waar raadsel: West-Vlaamse kinderen zijn doorgaans een pak verstaanbaarder geworden nu hun sociale kring door de verscheidene coronamaatregelen drastisch kleiner is geworden. “Ongezien”, merken de specialisten op.

“Dit is niet bepaald wat we hadden verwacht“, noteert spraakleraar Jonathan Destammelaere, verbonden aan de UGent. “Waar we over heel Vlaanderen een grote achteruitgang in spreekvaardigheid constateren, lijkt die van kinderen over heel de provincie West-Vlaanderen juist zienderogen te verbeteren. Er wordt duidelijker en trager gearticuleerd en in vele gevallen is er zelfs sprake van volwaardige medeklinkers die gevormd worden. Geen idee hoe dat mogelijk is.”

De redactie belde het kantoor van gouverneur Carl Decaluwé voor commentaar, maar voorlopig begrijpt niemand een hol van wat die precies te vertellen heeft.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

 1. Ik zie weer voor me hoe Joegoslavië na het uiteenvallen de verschillende landen, en ook de VS na de onafhankelijkheid van de Britten de spelling aanpasten om de verschillen tussen elkaar alsmede een eigen identiteit te versterken.

  • Etiquette.

   Ik ben net even naar de winkel geweest, en alleen daar moet ik altijd voorzichtig eerst betalen voor ik mijn aankoop krijg, dat is de gierigheid.
   Ze drukken zich in verstaanbare taal uit, ik heb het pakket uit handen van de kassier gerukt.

   Natuurlijk moet ik bescheiden blijven. Enfin, ze zullen wel kiezen.

Een reactie achterlaten