do 29 februari 2024

Vladimir Poetin breekt met traditie door niet naar inauguratie opvolger Joe Biden te komen

BUITENPARKING – De 46ste president van de Verenigde Staten is dan eindelijk ingezworen. Joseph Robinette Biden jr. legde eerder vandaag voor een select publiek van gegadigden de eed af op de westelijke vleugel van het Capitool in Washington. Toch viel er een opmerkelijke afwezige te bemerken: Vladimir Poetin.

Het was de aanwezigheid van oud-presidenten Bush, Clinton en Obama, en zelfs vicepresident Mike Pence, die de lege stoel van Poetin extra in de verf zette, merken kenners op. “Het is een eeuwenoude traditie dat bij de vredelievende machtsoverdracht tussen Amerikaanse regeringen ook de aftredende opperbevelhebber aanwezig is”, legt politicoloog en Amerika-watcher Bart Kerremans uit. “En dan vraagt iedereen zich toch opeens af waarom de vorige onbetwistbare sterke man aan de knoppen, Vladimir Vladimirovich Poetin, er voor koos zijn kat te sturen. Jammer, want dat zou toch een mooi signaal van continuïteit en respect voor democratie zijn geweest.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: