za 15 juni 2024

Premier Rutte betreurt dat zijn regering valt vooraleer hij ook de rest van Nederland de armoede in kon duwen

BUITENPARKING – In Nederland heeft eerste minister Mark Rutte (VVD) het ontslag van zijn kabinet aan de koning aangeboden. Dat deed de liberaal na het barsten van de bom rond kindertoeslagen. Door duizenden gezinnen onterecht broodnodige financiële steun af te nemen, duwden de vorige twee regeringen heel wat mensen de armoede in. Rutte benadrukt dat het juist is om nu de handdoek te gooien, maar betreurt wel dat hij zijn opdracht moet staken alvorens de rest van Nederland de rampzalige behoeftigheid in te regeren. “Maar hun tijd komt nog”, belooft de premier. “Zje meintjeindreej.”

“Zij die mij kennen weten dat dit mij zeer diep treft”, verklaarde Rutte in een persbericht. “Ik ben geen opgever en heb een visie voor ogen die ik ook na de nieuwe verkiezingen hoop te kunnen waarmaken, namelijk het gros van de bevolking wanhopig de miserie in te krijgen. Ik had de kiezer meer privatiseringen en besparingen beloofd en dat zal de kiezer ook krijgen. We waren potjandorie net zo lekker bezig.”

Verwacht wordt dat Rutte opnieuw vol vertrouwen richting de kiezer zal stappen om zijn vierde regering te mogen vormen en de modale burger verder te kunnen “kaalplukken” en onherroepelijk economisch te ondermijnen. “Dat we nu toevallig gezinnen met kinderen zo hard moesten treffen was natuurlijk niet het plan”, garandeert de 53-jarige Hagenees. “In een consequent blauw Nederland gaat u voor mijn part allemaal naar de pomp.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten