do 29 februari 2024

Cafébaas krijgt Sabam-rekening voor melodie waarop hij al maandenlang stilletjes zit te huilen

STAD – Het blijven barre tijden voor wie zoals Javier (42) in de horeca staat. Daar kwam voor de cafebaas uit Berchem echter nog een schepje bovenop toen hij een gepeperde rekening in de bus kreeg van Unisono, oftewel het vroegere Sabam. Javier mag zijn zaak dan al enkele maanden niet openen, maar toch rekent de muziekrechtenorganisatie hem enkele sombere deuntjes aan waarop hij al sinds de tweede lockdown zachtjes zit te huilen.

“Het klopt dat de man in kwestie van ons een factuur heeft ontvangen”, bevestigt Unisono formeel. “En terecht. Het is niet omdat de muziekinstallatie zwijgt, dat wij onze job niet moeten doen. Volgens onze bronnen loopt de man al sinds november op meerdere herkenbare klassiekers te snotteren, van onder andere R.E.M., Pearl Jam en Radiohead.  Wel, iedere uitbater heeft het recht om achter zijn lege toog te zitten zuchten, jammeren of tandenknarsen, maar verzin dan je eigen materiaal. Copyright is copyright.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: