zo 25 februari 2024

Frappant: partijen die steeds schuld op anderen steken blijken nu schuld op elkaar te steken

POLITIEK – Het blijft rommelen tussen de N-VA van Bart De Wever en Vlaams Belang van Tom Van Grieken, en dat ondanks een resem aan gedeelde waarden en politieke prioriteiten. Ook politicologen lijken er kop noch staart aan te krijgen. Onze reporter zocht de experts alvast op om wat reacties te sprokkelen.

“Dit tart echt elke logica”, vindt professor Carl Devos van de UGent. “Je zou denken dat twee partijen wiens hele strategie juist uit het systematisch demoniseren van de ander bestaat juist naar elkaar toe zouden groeien. Precies toch niet dus. Ze lijken elkaar juist minder te vertrouwen als het er echt om draait. Faut le faire.”

Ook collega Dave Sinardet van onder andere de VUB vindt de spanningen tussen beide flamingante kampen merkwaardig. “De eerste beschuldigt de tweede van extremisme, en de tweede de eerste van leugenachtig gedrag. Ze hebben natuurlijk allebei honderd procent gelijk en kennen elkaar dus duidelijk door en door. Sorry, maar dan begrijp ik niet hoe je daar geen duurzame samenwerking op kan bouwen. Het lijkt wel alsof jaren roepen op alles en iedereen die een lichtelijk ander perspectief heeft het nu moeilijker maakt samen door dezelfde deur te geraken en de macht te delen. Er zit een tragische logica in, maar vraag me niet juist waar.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: