di 23 april 2024

Facebook grijpt tijdig in door Trump tijdens resterende 0,9 procent van ambtstermijn te blokkeren

BUITENPARKING – De beelden die gisterenavond vanuit Washington D.C. de wereld rond gingen zitten duidelijk nog op het collectieve netvlies gebrand. Nooit eerder in moderne tijden verliep een machtsoverdracht tussen twee regeringen zo moeizaam en gewelddadig. De rol van Donald Trump zelf is daarbij niet klein, oordeelt ook Mark Zuckerberg, ceo van Facebook en Instagram, die beslist heeft Trump tijdens de overige 13 van de in totaal 1461 dagen aan de macht te blokkeren. “Je moet vooral tijdig ingrijpen vooraleer dat soort demagogen het hele discours verzieken”, klinkt het. “Straks is het nog te laat en wat dan?”

“Bij Facebook beseffen we dat we een grote verantwoordelijkheid dragen voor wat op ons platform verschijnt en circuleert”, schrijft de 36-jarige sociale mediagigant. “Dat hebben we ook consequent gedaan door ons vier jaar lang af te vragen wanneer trop nu echt wel trop zou zijn. Wel, met net geen procent van Trumps ambtstermijn te gaan, zeggen we nu dus luid en duidelijk dat het goed geweest is. Straks gaat men nog zeggen dat Facebook juist floreert door voor elke idioot te lande een ideologische echokamer te creëren waarin hij of zij alleen maar leest wat ze al lang geloven en bijgevolg alle vertrouwen in een gedeelde realiteit verliest. Dat zou echt absurd zijn.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Al eerder werd vanwege de democratie een Belgische satire site weggehaald voor inmenging in de Amerikaanse verkiezingen net voor die plaatsvonden, zoals op deze pagina’s bericht.

Een reactie achterlaten