di 16 april 2024

Aanhangers Trump willen democratie beschermen door parlementsgebouw aan te vallen

BUITENPARKING – De gemoederen lopen hoog op in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C., waar tienduizenden supporters van zittend president Donald Trump het Capitool aanvallen. Dat doen ze naar eigen zeggen om respect te vragen voor de democratische instellingen waar hun land op gebouwd is.

“Onze democratie is heel fragiel“, roept een boze demonstrant tegen een politieagent. “We mogen onze dierbare tradities en instellingen niet door roekeloze heethoofden en blinde ideologen laten kapotmaken. Daarom staan we hier dan ook met onze vuurwapens moord en brand te schreeuwen tot we onze zin krijgen!”

“Als die democratisch verkozen gekken daar binnen denken dat ze voor ons beslissingen kunnen maken gebaseerd op grondwettelijke beginsels, begrijpen ze totaal niet hoe deze republiek werkt”, vindt zijn echtgenote, volledig uitgedost in de Amerikaanse driekleur. “Demagogen als Joe Biden verstoppen hun extremisme achter lege symboliek en luisteren totaal niet naar wat een ander denkt. En dat terwijl Amerika juist op vrijheid van expressie gesticht is. Wie het daarom niet met ons eens is, kan dus maar beter oprotten.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

  1. De Vikingen waren al lang voor Columbus in Amerika. Ze hebben zich vermengd, maar als je sommige Indianen vraagt hoe ze heten zeggen ze nog steeds Maknóes (van Magnus). Je kunt ze niet meer terug herkennen, net zomin als de meeste Amerikanen nu.

    • In de eerste eeuwen van onze jaartelling vertrokken ook veel mensen uit Scandinavië (de buurt van Denemarken) naar Zuid-Frankrijk. Die werden daar categorisch uitgeroeid. Het reflecteert zich nog steeds in de partij van Le Pen.

Een reactie achterlaten