di 16 april 2024

Jupiter en Saturnus riskeren fikse boete zolang ze te dicht bij elkaar staan

WETENSCHAP – Wie gisterenavond of vannacht de hemel in tuurde zal genoten hebben van een zeldzaam zicht. Voor het eerst sinds de middeleeuwen staan Jupiter en Saturnus vanuit het perspectief van de aarde zo dicht bij elkaar, namelijk op 0,1 graad. Dat is echter niet naar de zin van menige overheid die vindt dat de twee gekende hemellichamen een slecht voorbeeld geven door de afstandsregels aan hun interplanetaire laars te lappen. De twee riskeren overal te wereld een fikse boete als ze niet snel weer van elkaar weg zweven.

“Dat dit uitgerekend van de twee grootste planeten in ons zonnestelsel moet komen is toch echt wel teleurstellend“, vindt men ook bij het Amerikaanse ruimteagentschap NASA. “Van onstuimige kleintjes als Mercurius of Mars zou je zoiets nog verwachten, maar terwijl gans de mensheid door de eenzaamste feestdagenperiode in de moderne geschiedenis heen sukkelt, moet je als voordbeeldplaneet beter weten. Uiteraard hebben geen van beide enige controle over hun baan rond de zon en staan ze in de realiteit 725 miljoen kilometer uit elkaar, maar toch.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

13 REACTIES

 1. Vermeldenswaard is dat Jupiter in Boogschutter thuishoort en Saturnus in Steenbok. Op dit tijdstip van het jaar zitten we daar nu precies tussen. Boogschutter is het (meer non-conformistische, idealistische) filosofische en Steenbok het formalistische. Saturnus wordt in verband gebracht met karma.

  We kunnen Jupiter en Saturnus omschrijven als ‘inhoud en vorm’, het algemene en het specifieke, de vogel en de kooi.

  • Horoscoop

   Omdat yoga populairder is dan de kerk. Het draait altijd om ademen, de oplossing tegen stress, corona en controle.
   En niet jezelf vergalopperen en gelijk alles abstraheren en mondialiseren, een gevaar van de Boogschutter.

  • Aanvankelijk was het symbool van de Boogschutter een paard (1) met een ruiter (2) met pijl en boog (3). De drie zijn lichaam, ziel en geest.

   Langzaamaan verdween het paard, toen de ruiter, de pijl bleef over.
   De pijl is het doel waarin de persoon opgaat.
   Dus iets meer organisch.

 2. Werk, liefde en gezondheid

  Deze week kan je relatie onder druk komen te staan, je krijgt veel kritiek. Doe eens je haar los, een paardenstaart kan gaan vervelen. En doe eens iets anders aan, bijvoorbeeld een rokje met leuke panty’s. Achteraf zie je dat het reële kritiek is. Je loopt de kantjes er de laatste tijd een beetje vanaf en dat wordt je niet in dank afgenomen. Even wat anders eten. Kijk eens wat de bron van alle ergernissen is. Met een glas wijn. De kerst belooft super romantisch te worden. Na nieuwjaar krijg je nieuwe uitdagingen op je werk. Je kan goed nieuws verwachten. Dus laat dat eeuwige pessimisme eens varen, Steenbok, en ga eens samen uit met je beste vriendin. Ze verwacht een telefoontje! Je ontmoet de liefde van je leven. Maar blijf niet te lang in het ziekenhuis.

Een reactie achterlaten