za 15 juni 2024

Zweden geeft toe dat coronastrategie van bij IKEA kwam

BUITENPARKING – De Zweedse vorst Karel XVI Gustaaf haalt de headlines met een grote mea culpa inzage de aanpak van het coronavirus in zijn land. Na het invoeren van veel laksere maatregelen dan haar buurlanden staat Zweden er vandaag duidelijk slechter voor qua besmettingen en overlijdens. Intussen komt ook de regering met een schuldbekentenis naar buiten en bevestigt ze dat haar covid-strategie niet van bekwame virologen, maar van bij meubelgigant IKEA komt.

“We hebben deze crisis mogelijk een tikkeltje onderschat”, beseft ook gezondheidsminister Lena Hallengren. “Maar als elk land plots haar legertje aan specialisten liet opdraven, konden wij toch even goed hetzelfde doen? Als ze in de VS liever naar Fauci luisteren en in België naar Van Ranst, is dat prima. Maar als er bij ons iemand is die complexe handelingen en instructies naar een breed en soms niet al te scherp publiek kan vertalen is dat wel IKEA. Jammer genoeg moest die strategie bij levering dan ook nog door snel elkaar gestoken worden. Daar hadden we niet op gerekend en mogelijk zijn er hier en daar een paar onderdelen verloren gegaan. Nåja!”

Toch is het land overtuigd hier sterker uit te komen. “Tuurlijk. Er zijn meer mensen gestorven dan nodig was, maar we zijn nog steeds geen kutland zoals Denemarken. Dra åt helvete, Danmark!”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten