zo 25 februari 2024

Uitkering voor jongeren is puur socialisme, vindt partij die gratis laptops wil uitdelen

POLITIEK Het voorstel van federale regeringspartij Ecolo om jongeren tussen de 18 en 25 jaar van een universele uitkering te voorzien werd meteen door onder andere N-VA afgeschoten. De partij van Bart De Wever vindt het niet kunnen om “zulke roekeloze uitgaven nog maar te overwegen” en beschouwt het initiatief van de groenen “puur marxisme van de bovenste plank.” Een pak gelukkiger is de partij met haar eigen Vlaamse onderwijsminister Ben Weyts, die praktisch in dezelfde adem een gratis laptop voor elk kind vanaf het vijfde leerjaar belooft. “Topidee”, vinden de Vlaams-nationalisten.

“Zo zie je maar wie er een verantwoordelijke beleidspartij is met oog voor maatschappelijke problemen en wie een hopeloze dromer die alleen maar de kiezer probeert te paaien met loze beloftes”, laat het partijbureau van N-VA optekenen. “Daarbij, jongeren willen helemaal geen geld dat ze onmiddellijk kunnen uitgeven aan huur, rekeningen en een veeleisend sociaal leven. Dat heet betutteling en electoraal populisme. Vlaanderen heeft dat geld trouwens hard nodig zodat elke snotaap die oud genoeg is om zijn vingers te tellen met een fancy notebook op onze affiches kan poseren voor de verkiezingen van ’24.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. De geschenken zijn als de prijzen die je thuis in de bus krijgt of in je spambox, dat je de winnaar bent om je in te laten schrijven voor de prijsvraag. Een bekende truc. Tony Blair werd een laptop beloofd voor alle Britse kinderen vanaf het basisonderwijs. Achteraf kon de begroting aangepast worden. Het is bekend dat hij zich makkelijk liet versieren door de Amerikanen.

    • De voornaamste economische groei zit in de zorg. Als je voor de sentimentele dwaas als hij gezellig is een moment geen tijd hebt wordt hij je grootste vijand en probeert hij je op zijn vierkante 1,5 millimeter sociaal bewustzijn kapot te krijgen. Daarbuiten heeft hij geen zelfkennis en blijft hij je in de grootste gevaren die de hele planeet bedreigen voor de grap steeds zwaarder betuttelen. Van hieruit is de zorg steeds verder gespecialiseerd. En dit moet men zich bij wet laten welgevallen. Hij kan in zijn psychisch isolement geen ruimer belang meer vinden. We moeten daarmee stipuleren dat corona in de psychiatrie thuishoort.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: