vr 19 juli 2024

Ruben Van Gucht opnieuw naar de rechter: “Ik was coauteur van het WK in Rusland”

SPORT – Na de mislukte rechtszaak tegen komiek Jacques Vermeire (69) omtrent de auteursrechten van een getorpedeerde samenwerking, stapt sportanker Ruben Van Gucht opnieuw naar de rechter. Hij wil meer geld voor zijn rol als reporter tijdens het wereldkampioenschap voetbal in 2018, waar de Belgen de derde plaats behaalden. “Ik heb dat hele droomscenario praktisch zelf geschreven“, claimt het 34-jarige VRT-gezicht.

Nadat Van Gucht eerder al bot had gevangen rond zijn artistieke contributies bij de zaalshow “Van 7 tot 77”, gaf hij aan vrede te nemen met de beslissing en het dan maar over een andere boeg te gooien. “Een oude legende als Jacques moet je het de illusie gunnen dat ze het allemaal alleen hebben gedaan, maar zowel Sporza als de FIFA zijn van een ander kaliber. Die laat ik hier niet zo makkelijk mee wegkomen.”

Of hij over harde bewijzen beschikt dat hij onder andere de uitstekende prestatie van de Rode Duivels mee heeft vormgegeven, wil de verslaggever vooralsnog niet prijsgeven, maar zeker van zijn zaak lijkt hij in elk geval. “Ik weet nog dat ik voor de match tegen Japan met Frank [Raes, nvdr.] aan het whatsappen was en zei dat Fellaini toch als eens met het hoofd scoort. En hopla! Een paar dag later tweette ik dat een goal meer scoren dan de Brazilianen genoeg was om ervan te winnen. Et voilà, weer gelijk. Ik wil nu niet zeggen dat ik de juiste scores telkens feilloos heb zitten voorspellen, maar er zat duidelijk meer inbreng in dat toernooi van mij dan waar ik krediet voor heb gekregen. En dat steekt.”

Van Gucht eist negen miljoen euro. “Tien zou overdreven zijn”, beseft hij zelf.

De redactie heeft beslist onderaan dit artikel geen reclame te maken voor onze t-shirts, petjes en sweaters. We willen het niet riskeren dat Ruben straks co-auteurschap claimt van de boomende Vlaamse lakenhandel van de late middeleeuwen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten