wo 22 mei 2024

EU bereikt klimaatakkoord: België moet weg

POLITIEK – Na een nacht onderhandelen lijken de Europese leiders een doorbraak te hebben geforceerd en een nieuw, ambitieus klimaatplan op tafel te kunnen leggen. Tegen 2030 moet de uitstoot van broeikasgassen met 55 procent naar beneden, wat volgens experts alleen haalbaar is door een slechte leerling van de klas op te offeren. Dat lijkt nu België te worden. Ons land wordt ten laatste binnen tien jaar ontmanteld en gerecycleerd.

“Dit is geen makkelijke beslissing”, kondigde EU-president Charles Michel vanmiddag aan. “Zeker als u weet dat ik na deze ingreep geen thuisland meer heb. Maar hoe we het ook draaien of keren, België blijft achterop lopen qua klimaatdoelstellingen en dan moet je keuzes maken. En plus, de helft van de Vlaamse kiezers wou het land toch kapot. Win-win. We zullen alvast moeten uitkijken naar een nieuwe Europese hoofdstad, maar alle lidstaten beloven de komende jaren extra lief te zijn en snel weer wat wafels te komen eten en chocolaatjes te kopen nu het nog kan. Bekijk het als een grote uitverkoop. Alles moet weg en u dus ook. Sorry, maar anders komen we er niet.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

Een reactie achterlaten