di 16 april 2024

Hogeschoolstudent niet te spreken over Mohammedcartoon die duidelijk “met f***ing Paint” is gemaakt

STAD – Er heerst commotie onder de studenten van Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Een docent deelde tijdens de online les rechtspraktijk een Mohammedcartoon afkomstig van kolderwebsite tScheldt. Dat schoot bij enkelen in het verkeerde keelgat en binnen enkele uren stond de cartoon op sociale media. De cursist die besloot de spotprent te delen vond het naar eigen zeggen niet kunnen dat zijn docent beeldmateriaal gebruikte dat “duidelijk met fucking Microsoft Paint” in elkaar was gestoken en eist “een hogere standaard qua esthetiek en satirische meerwaarde.”

“Dit is een regelrechte blaam op het blazoen van de hogeschool en een duidelijk tekort aan respect”, vindt ook de studentenraad. “Dat je de grenzen van vrije meningsuiting wil exploreren door binnen een academische context gevoelig materiaal te laten circuleren, tot daar toe. Maar weet dat onze studenten uit allerlei achtergronden komen, waaronder zowel informatica als grafische vormgeving. Die mensen hebben bepaalde gevoeligheden op vlak van beeldkwaliteit en verdienen beter dan een los gepikte Charlie Hebdo-cover geplakt op een infantiele boodschappenlijst aan flauw, xenofobisch gezeik. Dat is hier geen Steinerschool waar alles automatisch een kunstwerk is, he.”

De KdG Hogeschool verontschuldigt zich alvast voor het voorval en belooft extra investeringen te maken in de ICT-vaardigheden van haar personeelsbestand. “Dit kan inderdaad niet. De Profeet – vrede zij met Hem – verdient beter. Op zijn minst Photoshop of Gimp. Dit zijn de jaren negentig niet meer, toen je hier nog mee wegkwam.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  • Mohammed leefde van ongeveer 570 tot 632. Dus ze zullen weinig onenigheid hebben gehad.

   In onze wereld is rationaliteit gedefinieerd als een gemeenschappelijke afkeer van religie, waarin de westerling zo graag de moslim wil omhelzen.
   Doorgaans wordt religie nu gezien als het antidotum van wetenschap. Toch legde de voorloper van de moderne wetenschap, Isaac Newton, zijn verkregen kennis uit als het antwoord op zijn gebeden. Hij moest zijn religieuze affiniteit verborgen houden om zijn wetenschappelijke carrière niet te schaden. Net is er een oud manuscript van hem geveild. Hij geloofde dat de kennis van de oude Egyptenaren verloren was gegaan. Hij trachtte die terug te halen. Ook door ontleding van de Apocalyps die hier alles mee te maken heeft.

   Rationaliteit is objectief.
   Maar pas maakte een vriendin die ik al langer kende dezelfde fout als Charlie Hebdo. Als die mensen niet willen dat hun profeet wordt afgebeeld, waarom wordt daar dan zo moeilijk over gedaan?
   Ik heb er ook een hekel aan als mensen me zomaar fotograferen op straat, met hun iPhone. Ik wil niet op de foto.
   Ik heb het al eerder uitgelegd, dat objectiveren in mijn ervaring een typisch vrouwelijke eigenschap is. (Donald Trump gebruikte de term meerdere malen, en hij was er permanent slachtoffer van.)
   Ze begon al eerder mij en de vriendschap waar ze specifiek om had gevraagd te documenteren. Kennelijk omdat er niets uit voortkwam van belang. Seks? Zaken uniek in de wereld die ik haar vertelde bracht ze nu leuk en slim terug op een paar uiterlijkheden. Ik had net gezegd dat zij misschien de enige zou zijn in de wereld die ik persoonlijk zou vertellen wat er echt is gebeurd voordat ze me begon te objectiveren. Het is een flauw machtsspelletje van vrouwen waar de hele beschaving ziek van is geworden en waar ze nog steeds prat op gaan.

   Terug naar de religie, de mens is een subject. Het onderscheid tussen subject en object wordt niet altijd helder gemaakt in andere talen, daar ligt de manipulatie inherent aan het materialisme.
   Ik maak onderscheid tussen geest en materie, subject en object, man en vrouw. Daarom hebben vrouwen zo’n hekel aan het patriarchaat, en daarom was in iedere oorspronkelijke religie de vrouw ondergeschikt opdat de vorm niet zou overheersen over de inhoud. Het probleem van materialisme.
   Apocalyps.

Een reactie achterlaten