zo 25 februari 2024

Bart De Wever: “Regio’s moeten meer macht krijgen om uitsluitend te doen wat ik wil”

POLITIEK – Bart De Wever (N-VA) is niet te spreken over de wegentol die het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vanaf 2022 wil invoeren. Het plan van staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (sp.a) krijgt veel kritiek van de burgemeester van Antwerpen, die nochtans grote voorstander is van een grotere onafhankelijkheid van de regio’s. Toch zet de kopman van N-VA de puntjes graag op de i: “Uiteraard wil ik meer macht voor de regio’s, zolang ze niks doen dat ik niet eerst zelf gedaan heb.”

“Dit is een grotesk misbruik van de systematische uitholling van de Belgische staat waar ik al die jaren zo fanatiek voor geijverd heb”, klaagt De Wever. “Moest ik er nu echt bij zeggen dat het uitsluitend over mijn eigen beleid gaat en niet over wat een bende socialisten in Brussel dreigen te beslissen? Het kan niet de bedoeling zijn dat elke regio terecht meer ruimte krijgt om te doen wat ik niet in hun plaats beslist heb. Kijk, als Antwerpen een heffing invoert, heet dat autonomie. Als Brussel dat doet, wordt dat bolsjewisme. Simpel.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: