do 29 februari 2024

Moslim nu al benieuwd hoe hij van stilgelegd joods feest de schuld zal krijgen

STAD – De lokale politie legde dinsdagavond in Antwerpen twee joodse feesten stil. De in totaal net geen honderd aanwezigen waren in duidelijke overtreding van de coronamaatregelen. De politie moest zowel een bar mitswa als een traditioneel trouwfeest stopzetten en werd in een geval zelfs de toegang bijna onmogelijk gemaakt. Ook een persoon die illegaal in het land verbleef werd zo betrapt. Onze reporter sprak met Ibrahim (34), een jonge moslim uit Merksem die zich nu al afvraagt hoe hij hier onvermijdelijk de schuld van zal krijgen.

“Het leuke aan islamofobie is hoe vindingrijk mensen er toch mee blijven omgaan”, vertelt de man van Marokkaanse origine. “Maakt niet uit wat er gebeurt of wie het gedaan heeft, maar als moslim kan je altijd op de zekerheid rekenen dat je er uiteindelijk de bonen voor zal vreten. Ik kan net als jullie mijn familie niet gaan bezoeken en nu ook mijn moskee gesloten is, ben ik even eenzaam en verveeld als welke autochtone Vlaming dan ook. Wel, het zal een welgekomen afleiding zijn om te zien hoe jullie creatief ingestelde xenofobe onderbuik het narratief onvermoeid zal twisten om mij hier toch weer met de vinger te kunnen wijzen. Jammer dat ik er geen pintje bij kan drinken, want dit wordt sowieso een portie framing om van te smullen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: