di 16 april 2024

Boerentoren heet voortaan ‘Tax Evasion Tower’

STAD – Zakenman Fernand Huts van Katoen Natie zal de iconische Boerentoren in hartje Antwerpen overkopen van KBC en er authentieke ‘cultuurtoren’ van maken met winkelruimtes, kunstexhibities en zelfs woongelegenheden. Het KBC-logo zal nog steeds op het gebouw prijken, maar het gehele monument zal voortaan als ‘Tax Evasion Tower’ door het leven gaan, als gepaste hulde aan de nieuwe eigenaar en gulle geldschieter.

“Dit is een kans voor Antwerpen”, vindt ook burgemeester Bart De Wever (N-VA), die goede relaties onderhoudt met de industriegigant. “Toen de art deco-toren tachtig jaar geleden haar eerste bijnaam kreeg, was dat een beetje smalend bedoeld. Stedelingen keken graag neer op het platteland. Dat werd echter snel een naam die trots uitstraalde. Een geuzennaam, zeg maar. Boeren hebben Vlaanderen tenslotte welvarend gemaakt. Wel, nu komt de ongekende weelde van onze grote ondernemers uit een hele andere hoek, namelijk het systematisch parkeren van rijkdom in belastingparadijzen, en ook al dat moeizame fiscale achterpoortjeswerk mag gerust in de verf gezet worden.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

 1. Op een minimum hier had je dezelfde welvaart als in de VS aan de top. Daar moest wat aan veranderen, tenslotte is geld iets waar de simpele ziel tegenop moet kijken, dat is de zorg van de heer voor de horige.
  De horige is geen echte boer.

 2. Je kunt jezelf altijd vergelijken met debielen en je wijsheid paraderen.
  Zo versterken de burgers hun eigenwaarde, iets anders hebben ze niet.
  Zo reduceren ze iedereen tot dezelfde achterlijkheid. En iedereen gaat zich ernaar gedragen.
  Zo houden ze elkaar bezig, steeds op zoek.
  Zo werkt ook het nieuws.
  Zodra ze weer wat geld menen te zien, begint acuut de speculatie als ze langslopen.
  Zoals de kapo die de gaskamer even uitstelt voor zichzelf terwijl hij zijn familie in de verbrandingsoven duwt, of de Mexicaan die in Amerika als grenswachter is aangesteld aan de grens met Mexico.
  Zo ziet de maatschappij eruit.

  • Vaccin

   Ik ken iemand die een vriend van hem jarenlang aanhield, met het doelbewuste plan om als die hem helemaal in vertrouwen had genomen een trap na te kunnen geven. Want als het geen vriend was zou die zich niet gekwetst voelen. Dit soort dingen komt vaak voor, vaak gericht op uiterlijkheden, ook onbewust want het geheugen gaat niet ver, dat is het enige aspect van de ethiek erin. Nu kun je hierom lachen, maar dit zijn de methoden van de duistere krachten die uw vertrouwen winnen. Een nog lager variant van deze politiek is als ze (vrouwelijk) intuïtief een lading vuil op het laagste niveau in je injecteren alsof het een compliment was met een even sympathieke en vertrouwelijke boodschap erbij dat ze je ‘nog meer kunnen zeggen’ waarmee je zal ‘kruipen’. De suspense van het onder-kruipsel, of de middenstander met sociale opvattingen in voortdurende samenzwering. Door dit soort zaken ben je steeds gedwongen je mening over de mensen in het algemeen naar beneden bij te stellen.

Een reactie achterlaten