do 18 juli 2024

Online haatspuiers overwegen weer postduiven te gebruiken

BINNENPARKING – De oorlogsverklaring van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) tegen online haatspraak is niet in dovemansoren gevallen. Zowel professionele als vrijetijdshaatspuiers zullen zich snel willen wapenen tegen censuur en eventuele gerechtelijke vervolging. Onze reporter sprak met Ludo (62), een toegewijde facebooktrol die uit voorzorg weer met postduiven aan het werk wil.

“Het zat eraan te komen dat Quickie ons ging muilkorven”, klaagt Ludo, die reeds uit 52 groepen werd gegooid wegens herhaaldelijke meldingen van xenofobie, complottheorieën en andere verbale uitspattingen. “Maar dat zal mij alvast niet tegenhouden. Net als mijn vader en zijn vader voor hem hou ik van duivensport, al is de stiel veel van zijn glans kwijt. Awel, ik ga daar verandering in brengen. De volgende politiek correcte gataap die zijn gelijk tegen mij probeert te halen krijgt mijn handtamme vriend Cyriel hier over de vloer. Beledigende boodschappen kan hij al foutloos afleveren, al moet ik hem wel nog leren op betweters hun hautaine kop te schijten.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Hierbij denken we ook aan de boodschap (pas in oostelijk Frankrijk gevonden) van 100 jaar oud via een postduif in de Eerste Wereldoorlog in Ingersheim door een Duitse soldaat verzonden aan zijn officier. De brief bevat informatie over actuele militaire manoeuvres.
    Dit deel van Duitsland is nu enkel nog een zaak voor de (Franse) musea. Nog steeds wordt hier en daar met man en macht via een totale herinburgering de achtergebleven Duitssprekende het voor hem buitenaardse Frans opgedrongen. Bijna was heel België ditzelfde lot beschoren. Maar nadat Charles de Gaulle het Vlaams in Frankrijk (Frans Vlaanderen) verbood, is het nu in het kader van het multiculturalisme naast de dode talen weer opgenomen in het curriculum.

Een reactie achterlaten