zo 25 februari 2024

Irak geeft democratie terug aan Amerika: “Jullie kunnen het duidelijk beter gebruiken”

BUITENPARKING – De Iraakse regering komt over de brug met een opvallende geste richting de Verenigde Staten. Het olierijke land biedt haar recente westerse bezetter de democratie aan die het na de laatste Golfoorlog door de Amerikanen werd opgelegd. “Jullie hebben er nu blijkbaar meer nood aan dan wij”, klinkt het in Bagdad.

“We appreciëren alle moeite en energie die Amerika in onze fragiele rechtsstaat heeft geïnvesteerd”, kondigt president Barham Salih aan. “Maar laat ons eerlijk zijn. We weten allemaal in wat voor schabouwelijke staat jullie eigen systeem momenteel verkeert en dan leek het ons maar solidair dat beetje democratie dat we hier nu hebben gewoon terug naar Washington te sturen. Wij trekken onze plan wel. Jullie daarentegen maken er gegarandeerd een fucking zootje van zonder een beetje electorale integriteit.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: