ma 27 mei 2024

Ook Vlaamse regering moet sluiten wegens niet-essentieel

POLITIEK – De lange lijst van diensten waar u vanaf zondagavond niet meer beroep kan doen wordt steeds langer. Naast een aantal niet-essentiële zaken, beslist nu ook de Vlaamse regering om de boeken tijdelijk dicht te doen. “We zijn hier duidelijk allesbehalve essentieel en zullen onszelf een tijdje op non-actief zetten”, klinkt het op het Martelaarsplein in Brussel.

“Het is zeker niet hoe we het zelf zouden willen”, legt een woordvoerder van minister-president Jan Jambon aan de pers uit. “Maar nu is het aan de minder onontbeerlijke instellingen om zich even afzijdig te houden en zo min mogelijk in de weg te lopen. Deze crisis treft ons allemaal en het zal ook in de Vlaamse overheid het beste naar boven moeten brengen. Ervaring leert dat we op ons best zijn als we gewoon niets doen en de moeilijke beslissingen simpelweg doorschuiven naar het federale niveau. Wie vragen heeft stelt die dan ook best meteen aan premier De Croo of wie daar tegenwoordig ook rondloopt. Tot ergens in december of zo. Bedankt en tot ziens.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Momenteel concentreert covid zich in België (met het hoogste percentage van Europa) vooral in het Franse deel, buiten de bevoegdheid van Vlaanderen. Alle maatregelen bleken totnogtoe contraproductief.

Een reactie achterlaten