ma 27 mei 2024

Wim ziet Pano-reportage over nepnieuws en is nu nog overtuigder dat de VRT mee in het complot zit

BINNENPARKING – Wie gisteren de Pano-reportage over de verspreiding van nepnieuws in onze samenleving heeft gezien, beseft allicht dat het probleem dieper zit dan vaak gedacht wordt. Tot die conclusie kwam ook Wim (33) uit Boechout. Hij keek de hele reportage uit en is nu nog overtuigder dat de VRT mee in het “wereldwijde complot tegen alles en iedereen” zit. Onze reporter belde hem op voor een gesprek.

“Ik moet toegeven dat ik lang getwijfeld heb”, vertelt Wim. “Ik kijk al lang niet meer naar het journaal en zelfs het weerbericht probeer ik te mijden. Allemaal bangmakerij terwijl de Bilderberger-elite ongestraft vaccins met microchips en 5G door onze strot duwt. Maar gisteren wilde ik ze daar in Brussel nog een kans geven. Wel, toen ik een uur lang naar weloverwogen en systematisch uitgewerkte argumenten luisterde over hoe simplistische complottheorieën doelbewust verspreid worden om ons geloof in democratie en collectieve samenhang te ondermijnen, wist ik het meteen. Dit is weer classic lamestream media-gezever om ons van de echte waarheid te houden. Hoe jullie sheeple dat maar niet willen zien gaat mijn aluminiumfoliepetje te boven.”

Uit sympathie raden we onze lezers – behalve Wim – aan een kijkje te nemen bij onze collega’s van Anticonspiracy memewars, zowel op Facebook als Instagram. Want fake news bestrijden zonder memes is als een huis blussen dat nog lang niet in brand staat: fucking pointless.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

  1. Niet alleen wat wordt gezegd maar wat niet wordt gezegd.

    Wat betreft een conspiracy, het is misschien geen doelbewuste samenzwering, maar onbewust komen de verschillende kanten van ontkenning op kleine schaal bij elkaar uit op grote schaal. Iedereen is ruim van tevoren gewaarschuwd. Dus ik heb er op zich geen last van dat de gevolgen zich uitwerken die de uiteindelijke ondergang betekenen, iedereen heeft zich direct verdiept in mijn motieven en kwam tot de conclusie van een samenzwering uit dezelfde arrogantie. Of soms ook direct tot een conclusie (van arrogantie) uit dezelfde samen zwerende onzin in die hersenpan waarmee je snel geld kan verdienen.

  2. Iedereen die zijn vinger erachter probeert te krijgen bij me in plaats van zichzelf, ook als ik het over mezelf heb, vaak met voorschriften hoe ik wel moet zijn, verliest niet alleen zichzelf, dat is nog niet zo erg, maar mij.

Een reactie achterlaten