di 16 april 2024

Brusselse daklozen krijgen eigen printer om attest van niet-huisvesting af te drukken

BINNENPARKING – De Brusselse avondklok dreigt onverwacht voor een hoop administratieve ellende te zorgen. Zo riskeren duizenden daklozen een boete als ze niet kunnen aantonen dat ze niet over een woonst beschikken om na 22u te verblijven. Eerder begon hulporganisatie Samusocial met het uitdelen van attesten, maar ook dat lijkt onbegonnen werk. Het Brusselse stadsbestuur stelt voor de papierwinkel te verlichten door elke dakloze van een eigen printer te voorzien. “Dan drukken ze het toch gewoon zelf af”, klinkt het op het stadhuis.

“Uiteraard zijn we alle liefdadigheidsorganisaties dankbaar voor hun inspanningen”, zegt Fabian Maingain (FDF), schepen van Administratieve Vereenvoudiging. “Maar het kan niet de bedoeling zijn dat we honderden vrijwilligers op pad sturen tijdens een pandemie, gewoon om aan elke onfortuinlijke ziel een velletje papier uit te delen. Da’s gewoon verkwisting. We zullen wel gewoon bij Coolblue een paar karrenvrachten aan state-of-the-art laserprinters bestellen en als zo’n dakloze eventjes de moeite wil doen om een stopcontact te vinden, is het zo in orde. Dat soort slimme investeringen betaalt zichzelf tenminste terug, al dan niet op lange termijn.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

Een reactie achterlaten