wo 12 juni 2024

Jan Jambon: “Brandend huis moet eerst kans krijgen zelf aan vlammen te ontsnappen”

POLITIEK – Jan Jambon is niet zeker of een brandend huis waar al een tijdje beelden van circuleren ook effectief moet geblust worden. Dat wist de Vlaamse minister-president vandaag in ‘De Zevende Dag’ te vertellen, nadat hij vragen kreeg over de staat van het gebouw, alsook waarom niemand ingrijpt. “Ik heb het volste vertrouwen dat deze woning zich niet zo maar zal laten doen”, suste de N-VA’er. “Geef het een kans eerst zichzelf te redden.”

“We moeten voorzichtig zijn met de paniekcultuur waar we plots in leven”, counterde Jambon de kritiek op zijn gelaten houding. “Ja, er circuleren misschien wat vlammetjes en er stijgt ocharme wat rook op hier en daar, maar hebben we nu echt zo weinig geloof in zelfredzaamheid gekregen? Als we voor elk brandje de pompiers laten uitrukken, leert zo’n huis nooit zijn plan trekken. Dan ben je geen haar beter dan Wallonië.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten