zo 23 juni 2024

Zorgverleners diep aangedaan nu de rest even niet meer op café kan

BINNENPARKING – Het is weer even aanpassen nu de horeca een maand lang op slot moet en we even niet meer op café kunnen. Dat raakt ook het zorgpersoneel. Volgens interne bevragingen is drie op vier zorgverleners er zwaar ondersteboven van dat gezonde mensen het zo lang zonder hun favoriete terrasje moeten stellen.

“Dit is vreselijk”, getuigt Jessica, verpleegster op een spoedafdeling in het Antwerpse. “Ik heb tussen mijn shiften amper tijd om mijn telefoon te checken, maar nu zag ik net dat mijn schoolvriendinnen hun wekelijkse maandagbrunch moesten laten varen en dat leverde altijd zo’n opbeurende Instagram-posts op. Dat het zo ver is moeten komen. Vreselijk.”

Ook Walter, arts op een steeds drukker bezette covid-afdeling, is er het hart van in dat zijn vrienden en kennissen gisteren hun laatste pintje moesten gaan drinken. “Als je totaal overwerkt en onderbemand bent zoals wij, vergeet je vaak de offers die de buitenwereld moet maken. Ik hoop dat jullie de komende maand de kracht vinden om door te gaan. Sterkte allemaal.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

  1. Het wordt in het restaurant steeds meer zo van: eten, je blik op tafel houden, je mond houden en betalen.
    De gesprekken worden bepaald door wat er op tafel staat, dat is fatsoen.
    Zo ongeveer wordt er ook over de gezondheid gesproken naar wat er op het menu staat.

Een reactie achterlaten