wo 12 juni 2024

Zuhal Demir: “Rekening houden met andere mensen? Ik krijg dit niet uitgelegd”

POLITIEK – De nieuwe verplichte sluiting van de horeca is zonder twijfel een stevige opdoffer voor de reeds bloedende sector. Gedurende een maand zullen cafés en restaurants moeten sluiten om de coronacrisis te helpen bezweren. Vlaams minister voor Toerisme Zuhal Demir (N-VA) tweette als eerste haar onbegrip. “Rekening houden met andere mensen? Ik krijg dit niet uitgelegd”, klaagt de Limburgse politica.

“Gaan we nu weeral offers maken voor het welzijn van mensen die we niet kennen?”, gaat de Vlaams-nationaliste verder in een boze thread. “Dat is toch niet wie wij als Vlamingen zijn? Als ik de afgelopen maanden iets over mijzelf geleerd heb is dat het mij geen kloten kan schelen hoe andere mensen deze vreselijke tijd doorkomen. Als er nu iemand in mijn eigen omgeving aan corona was gestorven, zou ik zeggen ach kom. En straks gaat de kiezer nog denken dat er andere dingen in het leven zijn dan geld scheppen en andermans miserie negeren. Dit is jaren neoliberale indoctrinatie naar de vaantjes. Onaanvaardbaar.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

  1. Alles bestaat uit energie of komt daaruit voort, en tegen de energie die de wereld binnenstroomt kunnen veel mensen niet op. Zoals ze daartegen altijd kleine ideeën (die geen wetenschapper onder de loep kan krijgen) hebben opgeworpen, ontwikkelen ze analoog daaraan ‘om zichzelf te verdedigen’ diezelfde minne denkbeelden biologisch.

    • Wat ook meespeelt is dat politici zich niet kunnen permitteren verantwoordelijk gesteld te worden voor honderdduizenden doden, zoals eerder bij de aanvang van het rookverbod waar ze zich op dat niveau dan ook zo voor uitsloven.

  2. De mens ziet zich als fysiek geïsoleerd, duidelijk onderscheiden van de buitenwereld, terwijl biologisch zijn lichaam alleen al bestaat door uitwisseling daarmee in een doorlopend organisch proces. Als hij nu begint een soort uitwisseling mentaal voort te zetten zou er een begin gemaakt kunnen worden met zijn genezing.

    Het moet alleen informeel zijn. Want formeel betekent jezelf verdedigen tegen de standaard aantijgingen die de politiek kenmerken.

  3. Wat in onze evolutie is gebeurd is dat bepaalde defensietechnieken doorgezet worden die onnodig zijn geworden. Bijvoorbeeld een harnas zal je niet meer beschermen in de meeste gevaarlijke omstandigheden, toch is het een psychologische trend geworden. Het middel heeft het doel overtroffen, dat is de zinloosheid van ons bestaan.

    • Dezelfde agressie die ons bestaan steeds overhoop gooide is nu de zelfgenoegzaamheid bij je SUV aan de ene kant en de nostalgie naar primitieve volkeren aan de andere kant. De vrouw en de zwarte zijn duizenden jaren achtergesteld, en komen nu bij elkaar uit.

Een reactie achterlaten