wo 12 juni 2024

Mireille is covid-positief maar identificeert zich als gezond: “Ik ben geen label”

WETENSCHAP – Wie de cijfers dagelijks in de gaten houdt weet dat het coronavirus zich opnieuw razendsnel onder de Belgische bevolking verspreidt. Niet alleen wordt er meer getest, maar ook een groter aandeel van wie zich laat testen blijkt positief. Daar zit ook Mireille bij, een goedlachse vrouw van vijfentwintig die de diagnose alvast niet aan haar hart laat komen. “Mijn lichaam is misschien covid-positief, maar mijn geest is dat niet.”

“Laten we ons al niet genoeg labels opplakken?” vraagt Mireille zich af, terwijl ze nog gewoon haar vrienden en familie bezoekt en ‘s avonds gezellig op café gaat. “Zo’n diagnose klopt misschien medisch, maar ik ben altijd heel spiritueel ingesteld geweest en geloof niet dat wie ik ben puur een lichamelijke realiteit weerspiegelt. Dat komt trouwens perfect overeen met de Myers-Briggs-test die ik daarstraks op de trein heb afgenomen. Ik ben zo hard INFP, oh my god! Kijk, daar leer je veel meer uit over jezelf dan door een wattenstaaf in je neus te rammen. Hoe oppervlakkig is zo’n coronatest ook?”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten