zo 23 juni 2024

West-Vlaamse gouverneur: “Fietsers moeten beter hun best doen om niet omvergereden te worden”

POLITIEK – De spraakmakende gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé (CD&V) laat opnieuw van zich horen. Niet alleen dreigt de politicus met strengere boetes tegen inbreuken op coronamaatregelen, maar ook fietsers krijgen een stevige waarschuwing. “Jullie moeten allemaal beter je best doen om niet omvergereden te worden.”

“Het is belangrijk om de verantwoordelijkheid bij de juiste mensen te leggen”, maant Decaluwé provinciebewoners aan. “Het aantal fietsdoden blijft maar toenemen en daar kan de fietser zelf veel aan doen, door bijvoorbeeld een helm te dragen of extra voorzichtig te zijn, ook waar hij of zij volledig in zijn of haar recht is.”

Of de gouverneur ook een gelijkaardige boodschap heeft voor automobilisten blijft onduidelijk. “Ik ga die mensen toch niet lastigvallen”, laat hij alvast weten. “Die hebben het in ons land al moeilijk genoeg.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

 1. :D.
  Mooie parodie.
  Tijdens een publiek spreken in de ochtend bij de opkoffie, café kwam maandag eveneens de auto ter sprake. Een Zeventiger verwonderde zich gemaakt zurig over de beperkende maatregelen in Leuven.
  Ik stond net recht en declameerde “Het Rijk van King Car is ten einde!”
  Ik kreeg (gelukkig en lichtjes onverwacht) enkel maar bijval. De waard was er als de kippen bij om te melden dat hij al zijn reisjes met de fiets doet, geen auto meer heeft.
  Alles verandert…

 2. Na 2 dagen weer een lekke band.
  In de buurt nog wat glasscherven opgeruimd, dat kan niet eens met een veger. Je moet met je nagels tussen de straatspleten. Het zijn duizenden stukjes.
  Op meerdere plaatsen lagen er glasscherven vorige week, de kleine scherfjes blijven achter.
  Net nadat de groendienst is geweest. Flesje bier.
  Bij een winkel waar alle bomen waren gekapt, waar ze ook inzien hoe ze zijn zeiden ze eens dat ze daar in de gietende regen de planten stonden water te geven.

  Pedofielengeruchten begonnen ook met een van die lui die altijd stond te loeren bij de bosjes in zijn vrije tijd.
  De kinderen van mijn zus vertelden erover.
  In hun vrije tijd rijden ze motor, ze houden van dat motorengeronk.
  Omdat ze kinderlokkers zien in die bomen, moeten ze weg.
  Zo zijn ze: hogere straffen.
  Hun onbewuste eigen aard.
  Ze lopen erbij als verkeersregelaar, ze zien geen onderscheid.

Een reactie achterlaten