zo 23 juni 2024

Mars uitstekend zichtbaar voor wie even wil vergeten in wat voor kutzooi we zitten

WETENSCHAP – Wie de laatste nachten naar de hemel heeft zitten turen zal het gemerkt hebben. Onze rode buurplaneet Mars is uitzonderlijk zichtbaar en met een afstand van “slechts” 62 miljoen kilometer staan we relatief dicht bij elkaar. “Een uitstekende kans”, zeggen astronomen. “Zeker voor wie gewoon even wil fantaseren over een bestaan ver weg van deze kutzooi waarin we hier op aarde zitten.”

“Zij die willen kunnen Mars vanaf een uur of tien ‘s avonds goed zien”, meldt professor Francis Sterrekeyckers, verbonden aan een gerenommeerde universiteit. “Aangezien ik als wetenschapper alle hoop voor de mensheid al lang heb opgegeven, zal ik daar zeker bij zijn. De aarde wordt ons onvermijdelijke graf en dat verdienen we ook, maar vanavond ga ik een klein beetje doen alsof ik Matt Damon ben en het mij eventjes geen interplanetaire kloten aantrekken. Daarna is het terug vollen bak sterke drank en antidepressiva.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. In dezelfde dimensie schreef ik vorige week in een blog: China komt sterk op. We kunnen niet anders dan met hen in dialoog gaan. Zoals eerste minister De Croo het voornemen opnam in de Regeringsverklaring. Er is immers geen Planeet B voor de Belgen. En geen planeet C voor de Chinezen!”

Een reactie achterlaten