za 15 juni 2024

Jongeren hebben meer last van duizeligheid nu alles duidelijk rond hen draait

WETENSCHAP – Alsof de corona-pandemie niet erg genoeg was, lijken jongeren meer en meer last te krijgen van een nieuw fenomeen: acute duizeligheid. Een toenemend aantal jonge twintigers zit met klachten. “Ik heb gewoon constant het gevoel dat de wereld rond mij draait“, getuigt Loes, een studente sociologie die dit jaar nog eenentwintig wordt.

“Het is duidelijk dat wij jongeren in dit alles het hardst getroffen worden”, zucht de jonge Kempense in een online getuigenis. “Oké ja, andere mensen gaan dood of failliet en zo, maar wat heeft dat met mij te maken? Ik kan al weken niet meer deftig volleyballen. Da’s dan niet erg, of wat?”

Ook Paul (22), student politicologie in Leuven, is niet te spreken van hoe zijn problematiek genegeerd wordt. “Soms heb ik echt het gevoel dat ik het middelpunt van alles ben, en dat het heelal mij langs alle kanten omsingelt. Da’s een heel claustrofobische ervaring. Ondertussen is het zo erg dat ik mijn lief niet meer kan zien. Zij heeft exact hetzelfde probleem en als we naar elkaar toe willen stappen, worden we allebei zo draaierig dat we gewoon op de grond vallen. Echt niet normaal.”

Naomi (19), Pauls vriendin, heeft het ook erg zitten. “Vorige week bestelde ik nog een latte macchiato in de espressobar om de hoek. Ik kreeg een flat white. Ik moest gewoon gaan zitten van pure verontwaardiging. En het ergste van al is dat niemand je serieus neemt. #generatiecorona moet zich dringend laten horen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten