zo 25 februari 2024

België schaft Brussel af en zoekt nieuwe hoofdstad

BINNENPARKING – Het is officieel: ons land zal tijdelijk op zoek naar een nieuwe hoofdstad moeten. Dat beslist de kersverse federale regering op aansturen van meerdere experts. Kandidaturen zijn vanaf vandaag welkom en, als de situatie in Brussel niet snel verbetert, kan er zelfs sprake zijn van een permanente aanstelling. In tussentijd wordt de huidige hoofdstad uit voorzorg afgeschaft.

“Als we niet snel handelen, wordt het land straks onbestuurbaar en daar heeft niemand wat aan”, staat in een onheilspellend communiqué te lezen. “We zullen het boeltje hier zo lang mogelijk draaiende houden, maar zodra we een nieuwe hoofdstad gevonden hebben, verhuizen de Wetstraat, het Paleis en alle relevante instellingen richting de nieuwe stek. Dan sluiten we Brussel tot nader orde en zien we straks wel verder.”

Welke steden reeds hun interesse getoond hebben en het meest in aanmerking komen wil de regering evenwel nog niet kwijt, al zou er vooral naar Limburg of Wallonië gekeken worden. “Eigenlijk overal waar een mens nog kan parkeren”, klinkt het.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: