za 15 juni 2024

Vlaamse regering: “Racisme is niet tof, maar we staan toch maar schoon in The New York Times”

BUITENPARKING – Het verhaal van Sanda Dia, een jongen die stierf ten gevolge van zijn doop bij studentenclub Reuzegom, gaat de wereld rond. Zelfs de prestigieuze New York Times berichtte ondertussen over het relaas. Dat zou het Vlaamse toerisme wel eens een forse boost kunnen geven, hoopt de gewestelijke regering luidop. “Al is en blijft racistisch gemotiveerde geweldpleging natuurlijk niet de bedoeling”, klinkt het voorzichtig.

“Ik kreeg vanochtend een link doorgestuurd naar de bekendste gazet in Amerika en wat zie ik? Vlaanderen op de voorpagina begod!”, tweet minister voor Toerisme Zuhal Demir (N-VA) in een enthousiaste thread. “De manier waarop is niet ideaal, maar beggars can’t be choosers, denk ik dan. Als we chance hebben, trekt het misschien een nieuw nichepubliek aan. Want ja, naast bier, wafels en chocola hebben we best nog andere troeven om uit te spelen. Zoals onze diepgewortelde xenofobische tradities en de schijnheilige manier waarop we daar nog steeds mee omgaan. Je zou het bijna erfgoed kunnen noemen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

 1. Rooble, te jong voor mij denk ik.
  Mooie jonge jongen, zijn hart op de juiste plaats.
  Hersentumor. Dood.
  Weet niet of het merkbaar is op jongere leeftijd, maar hij was, af en toe, knettergek. Invallen bij mij in huis etc. Nooit iets gevonden, maar ik werd ook erg wantrouwend.
  Zelfs mijn tuintegels eruit gewipt. Ze zochten toen cheques. Nooit is er iets gevonden, maar toen in de tijd, oh dat zwartje.
  Knettergek, maar ook een hart van goud!
  Zou het nooit meer overdoen.

Een reactie achterlaten