ma 27 mei 2024

Lachaert over pensioenen: “We kunnen absoluut garanderen dat we niks kunnen garanderen”

POLITIEK – De kersverse federale regering is nog maar net uit de startblokken geschoten of er zit al een addertje onder het gras. Zo lijken de coalitiepartners het nog niet algeheel eens te zijn over het beloofde minimumpensioen van 1.500 euro. Egbert Lachaert, voorzitter van Open VLD, was er tijdens De zevende dag dan ook als de kippen bij om de gemoederen te bedaren. “Wat we garanderen is heel duidelijk, namelijk dat we niks zullen garanderen.”

“We begrijpen dat de mensen zich nu wel zullen afvragen wat er met hun pensioen zal gebeuren en wie recht heeft op wat. En da’s logisch. Daarom wilde ik als preses van de liberale zuil toch even klare wijn komen schenken en iedereen verzekeren dat we u simpelweg niets zullen verzekeren. Enfin, buiten het feit dat er wel degelijk pensioenen zullen uitbetaald worden en dat die uit een reeks cijfers zullen bestaan. Toch blijft het echter belangrijk om eerst te beloven dat we niets gaan beloven vooraleer we dergelijke beloftes ook effectief kunnen nakomen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten