wo 12 juni 2024

Cameraman wint eerste presidentiële debat door kalm en waardig zijn bakkes te houden

BUITENPARKING – Wie zich vannacht aan het eerste debat tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden waagde zal er niet van opkijken dat de uiteindelijke winnaar geen van beide heren is geworden. Een overweldigende meerderheid van kijkers veroordeelde de algemene teneur van de avond en wees de cameraman aan als enige overtuigende stem in de studio. “Ongelooflijk hoe hij gewoon zo kalm is blijven filmen”, klinkt het ook bij CNN.

“Dit was een shitshow en niets anders”, reageerde een oudgediende pundit onomwonden. “Gewoon een puinhoop in een containerbrand. Maar hoedje af voor Gus (57), de cameraman die dat allemaal gewoon rustig en plichtsbewust in beeld heeft gebracht zonder gelijk een vloekende kleuter onze democratie te beschamen. Chapeau. Als die gast morgen met een onafhankelijke kandidatuur op de proppen komt, zie ik hem meerdere swing states binnenhalen. En terecht.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

8 REACTIES

  • Het is net als schaken, naarmate al die schaakpartijen bekend zijn en gedocumenteerd, moet de meester ze allemaal uit zijn hoofd kennen om geen fouten te maken. Het draait er dus om wat je niet moet zeggen.

 1. Zouden ze weten waar het over gaat? Proud Boys.
  Duidelijk was dat Joe zich het meest presidentieel gedroeg. Hij deed zijn mondkapje wel af voor het debat.
  Zijn aanhang hield hem aan.
  Jammer dat de Sovjet-Unie niet meer bestaat.
  Will you shut up, man.
  Ze trappen in hun eigen val.

 2. Er werd in de media al bij voorbaat geanticipeerd op de verkiezingswinst van Biden, en dat Trump een staatsgreep zou plegen en de macht niet overdragen. Kennelijk vanwege corona. Een crimineel alternatief. Maar van wie komt de suggestie?
  Tegelijk met het debat tussen Trump en Biden, komt naar buiten dat Burisma Gas Holdings toegeeft Joe Biden een grote som smeergeld te hebben betaald.
  Ook leek Biden een wire te dragen tijdens het debat, gesuggereerd wordt dat zijn antwoorden mogelijk werden ingefluisterd.
  Zacht praten.

 3. Ik ben geen groot aanhanger van Trump. Maar ik heb direct te maken gehad met de zwendel die alom is, en die om mij lijkt te draaien. De zorg van iedereen is het klimaat. En samen delen, dat betekent een betere verhouding tussen het aantal mensen en de ruimte. Ik wil door mijn prioriteiten geen mondiale trend van overdrijving, een hetze. Ik hoef niet ver te gaan. Als ik zelf bepaalde dingen tot stand breng die ik van te voren uitleg ontleen ik daar geen naam of eer aan. Alles hangt af van goede wil. Maar ik zeg het misschien wel als diezelfde dingen gebruikt worden om mij te betuttelen, de toegang te weigeren, te versturen, te onderwijzen, te kleineren en mijn bescheiden bestaan onmogelijk te maken.

  • Het verschil tussen (kudde-)instinct (racisme) en gezond verstand. Obama koos ervoor de deuren wijd open te zetten voor immigranten hoofdzakelijk uit Afrika die hierin meegezongen hebben. Dat stond centraler dan we hadden gedacht. Hij zei dat hij in de eerste plaats Amerikaan was, in de tweede zwart. Niet iedereen kan overal leven, de meeste blanken hier kunnen het klimaat niet goed aan in Afrika. Andersom wel. (Of niet?)
   Andere problemen met het klimaat voor de Amerikanen betreffen China als ontwikkelingsland waar het veel voordelen aan heeft, terwijl de oudere industrielanden meer moeten betalen of doen. Ook hier zijn de omstandigheden meegerekend. Onze problemen zijn relatief aan de leefomgeving, zo zijn rassen en volkeren ontstaan die langs dezelfde wetenschappelijke meetlat worden gelegd. Zo is hun primaire instinct weg, de bron van de disbalans.

Een reactie achterlaten