ma 27 mei 2024

Duizenden rechtse mannen die godganse dag met vlag staan zwaaien zijn het beu met nazi’s vergeleken te worden

POLITIEK – De campagne van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken om met een vredelievende autocolonne naar Brussel te rijden en te demonstreren tegen een mogelijke Vivaldi-regering lijkt een succes. Duizenden Vlaams-nationalistische aanhangers meldden zich om de leeuw te laten wapperen uit protest. Onze reporter sprak met Sven en Jordy, die hun strijdvlag na uren luidkeels zwaaien neerlegden om uit te leggen waarom ze het beu zijn voor nazi’s versleten te worden.

“Er zijn gewoon geen gelijkenissen, oké?” vindt Jordy, kaalgeschoren kickboksleraar uit Wetteren. “Dat is allemaal compleet van de linkse mediapot gerukt en dat zijn wij beu. Wij willen hier gewoon kunnen verzamelen rond een aantal archaïsche symbolen, onze etnisch-culturele afkomst vieren en een extreem vereenvoudigde, diep nostalgische maatschappijvisie opdringen aan de rest van de samenleving zonder gezever of tegenspraak. Wat dat in godsnaam met de jaren dertig te maken heeft gaat mijn baseballpetje te boven.”

“Ik ben geen extremist”, springt tuinzaakuitbater Sven uit Hoogstraten bij. “Ik wil gewoon niet dat het land bestuurd wordt door mensen met een andere visie dan de mijne. In een democratie hebben we allemaal recht op een mening en mijn mening is dat alleen mijn mening van tel is. En die vooroordelen en stereotypen tegen rechts ben ik beu. Typisch voor al die moslimknuffelende, klimaathysterische communisten om die nog steeds te verspreiden. Een schande.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. De journalist moet eigenlijk ook een soort eigen filosofie hebben, zeg dat dit 2 procent uitmaakt van zijn inspraak, en aangezien hij van vanuit zijn kennis van de Holocaust van nature anticipeert op de derde wereldoorlog en hij zelf niet bekend wil komen te staan als verrader of collaborateur zal dit altijd gaan over racisme.

Een reactie achterlaten