di 16 april 2024

Koning Filip volgt lerarenopleiding kleuteronderwijs om regeringsformatie beter te leiden

POLITIEK – Je zal maar koning der Belgen zijn ten tijde van wat mogelijk de meest moeizame federale regeringsformatie ooit wordt in de vaderlandse geschiedenis. Toch laat koning Filip zich duidelijk niet ontmoedigen en weigerde hij gisteren het ontslag van preformateurs Conner Rousseau (sp.a) en Egbert Lachaert (Open VLD). Vandaag gaat de vorst een stap verder en laat hij zich inschrijven voor een volwaardige lerarenopleiding in het kleuteronderwijs. “Alleen zo kunnen wij de politieke klasse van dit land voldoende blijven begeleiden”, zou het de monarch zijn ontvallen.

“Zijne Majesteit heeft inderdaad besloten zich ietwat bij te scholen“, bevestigt het paleis. “De tijden veranderen en ook de monarchie kan niet achterblijven wat de politieke realiteit van de dag betreft. Men zou denken dat hij als brave huisvader van een kroostrijk gezin al vlot met kleine kinderen weet om te gaan, maar blijkbaar botst de koning toch nog regelmatig op een graad aan immaturiteit waar hij gewoon niet tegen gewapend is. Hoe moest men vroeger ook weten dat onze politieke klasse aan zo’n absurd ijltempo zou degraderen tot het equivalent van een onderbemande crèche? Hopelijk leert hij de komende maanden dan ook in te zetten op leiderschap, groepsmanagement, geduld, autoriteit en het vakkundig uit elkaar houden van kortzichtige en ontvlambare ego’s die de godganse dag nog het liefst van al met stront naar elkaar gooien, terwijl onze democratie rustig naar de zak gaat. Hij kan maar proberen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten