di 16 april 2024

Facebookpagina restaurant afgesloten wegens “te pikante gerechten”

LIJFSTIJL – De uitbaters van restaurant “De Steekvlam” in Tienen zagen vanochtend hun aanwezigheid op sociale media fors ingedijkt nadat Facebook hun pagina op non-actief zetten, en dat voor onbepaalde tijd. Na meerdere klachten aan de admins kreeg chef Ronny (47) te horen dat de pagina en de gerechten die erop werden gepromoot in strijd waren met de gebruiksvoorwaarden wegens “te pikant”. Onze reporter ging meteen verhaal halen.

“Ik wilde gewoon even onze nieuwe herfstmenu uploaden met wat inviterende plaatjes van onze seizoensgerechten”, vertelt Ronny aangedaan. “En toen merkte ik dat ik plots niet meer kon inloggen op onze pagina met toch wel 600 likes en een hoop positieve reviews. Zonder uitleg. Om dan na lang aandringen te horen dat mijn eten opeens te pittig is voor publicatie. Oké, mijn suicide chicken wings en kimchi jjigai zijn niet van de poes, maar ik let er steeds op dat er ook een portie kaas of groentjes mee in beeld komt voor de gematigdere foodie. Dan voelt dit soort maatregel wel heel willekeurig aan. Men doet precies of ik steek gewoon een pot vlammende capsaïcine in de fik en pak er een foto van.”

Volgens sociale media-expert Joëlle Declickere vormt dit een riskante trend. “Vroeger was het de overheid die bepaalde wat al dan niet smaakvol genoeg was om aan een breed publiek te tonen. Maar ondertussen zijn onze gastronomische gewoonten zodanig veranderd en avontuurlijker geworden dat de norm aanzienlijk verschoven is. Terwijl de ene het nog steeds liever bij een braaf slaatje houdt, gaat de ander al eens graag hard door op de Scovilleschaal. Dat men nu plots ergens in Californië moet gaan beslissen wat al dan niet door de slokdarm kan zet dan ook gevaarlijke precedenten.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten