wo 24 april 2024

Ook machinegeweer genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede

BUITENPARKING – Ongeveer driehonderd genomineerden mogen dit jaar hopen op de hoogst prestigieuze Nobelprijs voor de Vrede. Daaronder prijkt ook de AK-47 of kalasjnikov, het automatische geweer ontworpen door de gelijknamige Sovjet-militair aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. “Een verrassende keuze”, geeft ook het comité toe, “maar lang niet de vreemdste die we hier op onze lijst hebben staan.”

Het was een conservatieve politicus die het beruchte wapen voordroeg en dat op de nieuwszender Russia Today kwam verantwoorden: “De wereld heeft leiderschap nodig. En daadkracht. Wel, als je ziet hoeveel idioten elkaar jaarlijks kapotmaken met behulp van dit nog steeds zeer effectief wapen, kan er geen twijfel zijn. Niemand doet meer om vrede te stichten dan deze bad boy right here. En men zegt wel eens dat de wereld steeds sneller verandert. Ik kan je verzekeren dat 600 patronen per minuut nog steeds een pak fucking sneller is, dus laat die trut van een [Greta, nvdr.] Thunberg maar gezellig bootje varen voor het klimaat. Stockholm, we have a winner.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. Van irrigatie tot immigratie.
    Mogelijk wordt ook gedoeld op de grote populariteit van het wapen in Afrika waarmee voor onafhankelijkheid gestreden werd.
    Of het moet zijn het huis-tuin-en-keukengebruik in Amerikaanse gezinnen dat wel eens overvloeit naar school.
    De Nobelprijs gaat er ook niet over hoe nobel je bent.

Een reactie achterlaten