do 23 mei 2024

Vlaams-nationalisten boycotten volledig oeuvre van Vivaldi: “Vuile verrader”

POLITIEK – Nu Egbert Lachaert en Conner Rousseau, voorzitters van respectievelijk Open VLD en sp.a, het veld zijn ingestuurd als pre-formateurs, lijkt de inmiddels beruchte Vivaldi-coalitie in de maak. Dit bonte gezelschap zou een combinatie vormen van liberalen, socialisten, groenen en christendemocraten. De afwezigheid van N-VA zet dan ook kwaad bloed in Vlaams-nationalistische kringen, waar men prompt het hele werk van componist Antonio Vivaldi (1678 – 1741) belooft te boycotten. “En da’s nog maar het begin”, klinkt het dreigend.

“Als men met deze monsterconstructie zonder Vlaamse meerderheid met de Franstaligen in bed kruipt, zal de Vlaming dat in 2024niet vergeten”, haalt N-VA-kopstuk Theo Francken uit op Twitter. “En die Italiaanse strandjanet vliegt los van mijn Spotifyplaylist. Ze moeten niet denken dat we hier in Lubbeek nog ‘Nisi Dominus’ of ‘O qui coeli terraeque serenitas’ gaan draaien op de eerstvolgende mosselsouper of wafelenbak. Vivaldi is een melige vod en van die Avanti daar had ik zelfs nog nooit gehoord.”

Ook voorzitter van Vlaams Belang Tom Van Grieken hoont de nakende formatie zonder meerderheid aan Vlaamse zijde: “Weet u hoe ze Vivaldi in zijn tijd noemden? De rode priester. Zoek maar op. Ja, geen wonder natuurlijk. Een marxist in de habijt van een tsjeef. Wel, ik zal u zeggen welke vier seizoenen de Vlaming te wachten staat: belastingen, belastingen, belastingen en nog eens belastingen. En migranten. Vooral migranten.Nee, de conservatieve Vlaming haalt zijn neus daarvoor op en zal zijn eigen componisten wel zoeken. Of het gewoon bij Richard Wagner houden. Die lag ons altijd al goed.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

  1. Het is niet zo dat er een wereldwijd, doelgericht complot is zoals velen denken, nee het zijn de krachten van de anarchie die samenzweren door het zwaard des onderscheids, zodat iedereen hen beter kan herkennen, dat is het complot. Zweren doen ze in hun astrale verdeeldheid. De oplossing in een land dat het er zomaar een paar jaar voor kan nemen een regering te vormen is stemplicht. Het ligt aan de kiezer. Zo is ook in de VS ieder argument voor milieu, klimaat, omgeving, groen of gemeengoed verzand in de enig overgebleven referentie, racisme dat door de media ingelegd wordt in alles en iedereen ter verdere commercialisering. Want zo werkt het.

  2. Onlangs ontslagen docent aan de George Washington University, Jessica Krug die naam kreeg met haar schrijven over de trans-Atlantische slavenhandel heeft inmiddels bekend dat ze noch zwart is noch zwarte voorouders heeft zoals ze onder meerdere valse identiteiten haar leven leidde in haar strijd tegen blanken voor de ‘oorspronkelijke zwarte New Yorkers’, maar dat ze Joods is en dat haar hele loopbaan uit leugens bestond.

    En dan nu met de 250e verjaardag staat Beethoven ook weer in de belangstelling als zwart. Gedurende de jaren zestig en al eerder was het idee populair.

Een reactie achterlaten