zo 23 juni 2024

IS distantieert zich van muziekambities Jejoen Bontinck: “Niks mee te maken”

BUITENPARKING – Wie het BBC-interview met ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck (25) gezien heeft weet dat de jonge Antwerpenaar een nieuwe weg is ingeslagen als rapper. Ook bij de restanten van terreurorganisatie Islamitische Staat, waarbij Bontinck zich jaren geleden voor korte tijd aansloot, zag men de beelden en werd er mee naar enkele van zijn songteksten geluisterd. Enkele jihadi’s stuurden prompt een videoboodschap de wereld in om zich expliciet van de kersverse muzikant te distantiëren: “Hier hebben wij niks, maar dan ook niks mee te maken”, klinkt het onomwonden.

“Zoals jullie westerse zwijnen wellicht weten, hebben wij krijgers van Allah wel grotere zorgen aan ons hoofd”, blaft een vermomde IS-strijder met machinegeweer recht in de camera. “Maar graag hadden we hier toch even de puntjes op de i gezet. Dat die gast hier bij ons op kamp wou komen oorlogje spelen kan goed zijn, maar het kalifaat neemt in geen enkel opzicht verantwoordelijkheid voor een zoveelste wannabe gangster van den Aldi die wil uitpakken met een gigantische inschattingsfout, een gebrek aan talent en uiterst voorspelbare, eendimensionale lyrics.”

Tot slot pakt de boodschapper een velletje papier ter illustratie en leest enkele van Bontincks teksten voor: “Ik bedoel, check dit: They walking with guns all on the first day. I was in pain, emotional, didn’t know what did I say… Ja kijk, de gustibus en van die tralala, maar daar is de Profeet – vrede zij met Hem – niet voor naar de hemel gevlogen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Ik las een lijst met kreten in Amerika die joviaal bedoeld zijn maar in bepaalde landen het tegendeel betekenen. De lijst is vooral bedoeld voor toeristen, dus niet voor militairen die het homoverbod of de onderdrukking van de vrouw daar komen bestrijden (ook in het leger van de VS zitten homo’s en vrouwen en alle kleuren van de regenboog). Flauw was het wel een beetje, die culturen tegen elkaar afzetten. De motherfucker is echter ook al niet populair in sommige kringen in het Midden-Oosten. (Anti)racisme slaat daar ook niet zo aan want er is niemand om zich werkelijk tegen af te zetten, het grijpt te veel terug op de Holocaust. Maar waar het eigenlijk op neerkomt is dat de rapper was vergeten zijn muziekinstrument mee te nemen, bij voorkeur een machinegeweer. De westerse rapper is op zijn manier ook maar uit op een nat kutje. Zijn lyriek slaat meer aan bij de sector debielen in België die daarvoor zijn opgeleid.

Een reactie achterlaten