ma 27 mei 2024

Jambon opgelucht dat hij zichzelf van eigen onschuld heeft kunnen overtuigen

POLITIEK – Voor Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) lijkt de zaak Chovanec opgehelderd. Uiteraard wacht de titulaire burgemeester en leider van de Vlaamse regering de bevindingen van het gerechtelijke onderzoek af, maar er kon na de persconferentie vanmiddag duidelijk weer een glimlach af. “Blij dat ik er voor mezelf volledig uit ben dat mij niets te verwijten valt”, merkte een ontspannen Jambon op bij het buitengaan.

“Dat hele zaakje had niet veel langer moeten aanslepen”, laat ook zijn woordvoerder weten. “Het was best even hard voor Jan, maar ik kan u verzekeren dat hij zichzelf glansrijk overtuigd heeft van eigen onschuld. En daar draait het uiteindelijk om. Absurd ook dat hij zou hebben gelogen. Wat heeft hij te riskeren buiten zijn hele politieke loopbaan? Juist. Niets.”

Op de vraag of de minister-president de zaak volledig foutloos behandeld denkt te hebben wordt echter genuanceerder gereageerd. “Tuurlijk niet. Jan weet dat hij een kapitale communicatiefout heeft gemaakt, namelijk überhaupt nog praten met de pers. Dat zullen we naar de toekomt toe dan ook gestaag afbouwen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Ja Jan, als ik de commentaren hoor denk ik ook nooit meer wat te zeggen.
    Aantijgingen van racisme loeren al om de hoek als je het over een boom hebt.
    Maar zo zijn we eeuwenlang klein gehouden.

Een reactie achterlaten