wo 12 juni 2024

Politie: “Hitlergroet niet professioneel als je iemand aan het vermorzelen bent”

BINNENPARKING – Beelden zijn vrijgekomen waarop een Slovaakse man hardhandig werd aangepakt door politieagenten op de luchthaven van Brussel-Charleroi. Niet alleen werd de man tot bloedens toe verpletterd en overleed hij later aan de gevolgen van een hartstilstand, maar tot overmaat van ramp maakten de agenten ongepaste grapjes en zelfs een Hitlergroet. “Dat laatste kan echt niet als je tegelijkertijd iemand vakkundig de dood injaagt”, geeft de federale politie nu ook toe.

“Onze agenten begrijpen dat ze een voorbeeldfunctie bekleden en doen dat soort dingen dan ook beter niet”, laat de woordvoerder weten. “Buitensporig machtsvertoon is één ding, maar het moet uiteraard wel politiek neutraal blijven. Je gaat toch ook geen tentenkampen van transmigranten uit elkaar stampen om dan lekker graaf te doen en selfies te trekken alsof je de maatschappij net een dienst hebt bewezen? Sommige van onze mensen moeten duidelijk leren dat als ze de ontketende fascist willen uithangen, ze beter eerst checken of er beelden van gemaakt worden. Een beetje professioneel blijven doet al veel.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten