ma 27 mei 2024

Samuraisaus heet nu ‘feodale krijgersaus op Oosterse wijze’

LIJFSTIJL – Wie de komende dagen het plaatselijke frietkraam bezoekt zal wellicht even schrikken. Vooral liefhebbers van de pittige samuraisaus zullen hun geliefde ingrediënt niet meer op de menukaart zien staan. De met sambal aangesterkte mayonaise gaat vanaf nu door het leven als het neutraler klinkende “feodale krijgersaus bereid op Oosterse wijze”.

“Dit was geen makkelijke keuze”, verzekert de woordvoerder van Belgische sauzenspecialist Devos Lemmens, sinds 2013 eigendom van Continental Foods. “Maar ook wij moeten ons aanpassen aan het klimaat waarin we leven en dus leek een rebranding wel op zijn plaats. Nooit was het onze bedoeling de eer en integriteit van de Japanse pre-industriële krijgersklasse te bezoedelen door hun alom bekende historische imago voor commerciële doeleinden te exploiteren, maar toen Michiel van PR op Wikipedia had ontdekt dat sambal oelek eigenlijk Indonesisch is, stonden we wel een beetje voor lul. Dus ja, vandaar.”

Verder plannen ook andere voedselproducenten hun sauzen tijdig aan te passen voor er klachten komen. Zo wordt mammoetsaus “zoete, kruidige allusie op uitgestorven olifantachtigen” en bestelt u maffiasaus voortaan best als “georganiseerde misdaadjus met Italiaans klinkende rommel erin.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

 1. LMAO!

  Na ongeveer veertig van de Satirische Schotels van het Beleg te hebben verorberd, soms schuddebuikend van het lachen, vraag ik mij iets af.
  Hoe kan het dat deze grappige, spitse, creatieve stukjes niet door een massa mensen worden geliked?

  Ik heb ook een hypothese klaar, zoals elke goed wiskundig en historisch geschoolde denker:

  Zou het kunnen dat wij in deze terughoudendheid de geschiedenis terugzien van het arme volk tussen Noordzee en Samber?
  Telkens weer bezet door een machtige bezetter.
  Telkens weer kon je de strop of de kogel krijgen voor spotten met de overheid…
  Misschien vragen veel lezers, indien ze de woordhumor die vaak intelligent is, kunnen begrijpen: mag dat wel?!

Een reactie achterlaten