di 23 april 2024

Zwarte Piet: “Allemaal goed, maar vind maar eens een nieuwe job in deze economie”

CULTUUR – Nu sociale mediagigant Facebook afbeeldingen van Zwarte Piet plant te weren, lijkt de positie van de traditioneel gekleurde kindervriend steeds onhoudbaarder. Daar heeft de rechterhand van Sinterklaas zelf begrip voor, al is er duidelijk sprake van gemengde gevoelens. “Leuk dat jullie iets aan racistische stereotypering willen doen, maar moest dit per se aan de vooravond van een gigantische recessie gebeuren?”

“Ik weet niet of jullie het beseffen, maar mensen met mijn huidskleur – geschminkt of niet – krijgen niet altijd de meeste kansen op de arbeidsmarkt“, zucht Zwarte Piet terwijl hij zijn veertiende sigaret van de dag opsteekt. “Ik wil mij gerust omscholen en onderaan de ladder beginnen zoals een ander, maar bij het interimkantoor winden ze er alvast geen doekjes om. Veel cadeaus gaat bibi niet krijgen. Dus als rechts Vlaanderen het effectief voor mij wil opnemen, maak dan maar rap werk van die praktijktests of Zwarte Piet slaapt straks onder een brug. Goed weten.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

    • Wie wil tegenwoordig geen pietje. Ik kwam net weer een stel tegen met een kleintje, een donkerkleurig Chineesje grenzend aan een mongooltje. Kennelijk modale mensen of althans met een inkomen iets onder het gemiddelde.

  1. Vandaag stond ik weer in de rij, 1 ½ meter afstand. 1 klant tegelijk binnen, dat betekent dat ze 15 minuten in verwarring staan te leuteren wat te kopen, dat is hoe ze nadenken over de wereldcrisis.

Een reactie achterlaten