do 18 april 2024

Brussels Airlines zet mimespelers in om cultuursector te steunen

CULTUUR – Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines kondigt aan dat het ondanks de geplande afvloeiingen ook een aantal jobs wil creëren om mensen uit de cultuursector te steunen. Concreet plant het dochterbedrijf van Lufthansa een tiental pantomimespelers aan boord in te zetten om onder andere de veiligheidspresentatie te verzorgen. “Het minste wat we kunnen doen”, zegt CEO Dieter Vranckx.

“We begrijpen dat er toch wat wrevel borrelt in de cultuur- en evenementenbusiness”, licht de bedrijfsleider toe in een persbericht. “Mensen vragen zich af waarom de luchtvaart zo agressief boven water wordt gehouden en cultuur aan haar lot wordt overgelaten. Dat vinden wij ook niet per se helemaal oké. Om wat goodwill te laten blijken nemen we dan ook graag een handvol getalenteerde en expressieve acteurs aan om de customer experience op onze toestellen aan een fatsoenlijk minimumloon te verrijken. De safety lecture zal een stuk leuker worden en, als het aanslaat, kunnen we op termijn misschien een paar dichters, komieken of singer-songwriters uitnodigen om de vlucht zelf een beetje op te luisteren. Ook korte theaterstukken of eenakters zouden we kunnen opvoeren, maar een deurenklucht zal er niet meteen inzitten.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten