do 18 juli 2024

Racisme tijdelijk aangemoedigd in theaters zodat het toch nog een beetje op voetbal lijkt

CULTUUR – Terwijl het competitievoetbal weer opgestart is, blijven de theaterzalen vooralsnog dicht. En dat doet meerdere cultuurorganisaties de wenkbrauwen fronsen. Men begrijpt naar eigen zeggen niet welke logica er gehanteerd wordt, maar enkele theatermakers laten er alvast geen gras over groeien. “We zullen ons best doen om zo veel mogelijk dezelfde sfeer na te streven”, klinkt het bij Theater Homulus in Borgerhout. “Verschiet dus niet als het er vanaf nu een pak xenofober aan toe zal gaan.”

“We zijn ten einde raad”, zucht het hoofd programmatie. “Er wordt in alle talen gezwegen als het over heropening gaat en als dan de sportliefhebbers voorrang krijgen op de culturele meerwaardezoeker, doet dat pijn. Het plan is nu om relatief onopgemerkt onze voorstellingen zo veel mogelijk aan die wereld te spiegelen en misschien komen we ermee weg. Het theater moest toch een pak diverser worden. Awel, vanaf nu een paar skinheads in elke productie en iedereen in blackface de planken op. Ik bestel alvast genoeg schoensmeer voor volgend seizoen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

  1. Voor de dingen die mij thuis op de koffie werden besproken ben je nu extremist, atheïst, fascist, materialist, nationalist, imperialist, nihilist, feminist, communist, anarchist, activist en ga zo maar door.

Een reactie achterlaten