wo 22 mei 2024

Grondwet steeds minder leesbaar bij warm weer

BINNENPARKING – Het warme weer bemoeilijkt niet alleen het dagelijkse leven, maar ook het juridische landschap lijdt duidelijk onder de hitte. Zo waarschuwen wetsgeleerden dat ook de leesbaarheid van de Belgische Grondwet blijkbaar zienderogen achteruitgaat en dat de interpretatie van menig onderdeel “steeds waziger” dreigt te worden.

“Constitutioneel recht is geen simpele materie”, legt juridisch expert Jurgen Winddraeyers uit. “En zelfs wat zwart op wit geschreven staat kan vaak voor discussie vatbaar zijn. Belangrijk dus om consequent het hoofd koel te houden, vooraleer je met basisrechten begint te prullen. Niet evident nu het kwik zo fel blijft stijgen. Nu, aan het brandpunt van papier zitten we nog niet, maar zelfs een juridisch waterdichte wettekst wordt zo een klamme vod als we er allemaal gelijk hijgende debielen over staan te zweten.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten